Lär dig mer om bipolär sjukdom genom att titta på vårt inspelade webbinarium från 18.8. Om du själv eller din närstående har sjukdomen är du välkommen att anmäla dig till vår psykoedukativa grupp som börjar inom kort.

 

Förra veckan, 18.8 ordnade Svenska Österbottens anhörigförening SÖAF och FinFami Österbotten tillsammans ett webbinarium med temat bipolär sjukdom. Camilla Pitkänen, psykiatrisk sjukskötare med lång erfarenhet av arbete inom psykiatrin föreläste om sjukdomen och om vikten av att lära känna den.

Camilla är också familjeterapeut och betonar att hela familjen och helst hela nätverket runt personen med bipolär sjukdom behöver lära sig så mycket som möjligt om sjukdomen. Ett bra sätta att lära sig är, förutom att lyssna på föreläsningen (se länk nedan), är att delta i en psykoedukativ grupp med andra med samma diagnos samt deras anhöriga.

Psykoedukation innehåller pedagogiska och terapeutiska element och syftar till att erbjuda kunskap om psykisk ohälsa, vård och behandling av dessa samt att hitta strategier för att identifiera och hantera tidiga varningstecken.

En sådan grupp drar igång denna vecka 27.8 och än går det att anmäla sig. Ifall vi inte får tillräckligt med anmälningar så förlänger vi anmälningstiden och börjar då eventuellt gruppen någon vecka senare. Så även om du ser detta först när anmälningstiden gått ut så lönar det sig att kontakta: [email protected] eller ringa 044- 2000 733. Se även länken till anmälning nedan.

Föreläsningen med Camilla Pitkänen:

https://www.youtube.com/watch?v=0snKIWgtv8c

Anmälan till och mera information om den psykoedukativa gruppen:

www.lyyti.in/BIPOGRUPP

 

 

What do you want to do ?

New mail

Christina Sjöström
Christina Sjöström

Anhörigrådgivare

044- 2000 733
[email protected]

 

Pin It on Pinterest