Evenemang för unga

FinFami Österbotten rf. stöder med sin verksamhet unga anhörigas välmående genom att ordna olika slags evenemang så som läger, föreläsningar, temadagar och workshoppar. I händelsekalendern nedan hittar du alla evenemang för unga.

 

November

WORKSHOPTIMMAR PÅ VASA ÖVNINGSSKOLA

20 – 22.11.2019

27.11 – 29.11.2019

2.12.2019

4 – 5.12.2019

 

FinFami Österbotten ordnar 3 workshoptimmar åt åk 8 på Vasa Övningsskola.

Workshoptimmarna kommer att behandla självkänsla, stresshantering och egna resurser.

TEMADAG PÅ HÖGSTADIET I KRISTINESTAD

19.11.2019

Vi ordnar en temadag i Kristinestad den 19.11.2019. Hela skolan kommer att delta i temadagen, de kommer att få ta del av 6 olika workshoppar med olika teman.Teman för workshopparna är: Stress, Ångest, Självkänsla, Depression, Grupptryck, Känslor

Temadagen förverkligas i samarbete med Novias socionomstuderanden. Studeranden planerar och förverkligar själv sin worksoptimme åt eleverna.

FÖRELÄSNING PÅ KORSHOLMS HÖGSTADIUM

20.11

FinFami Österbotten ordnar 20.11.2019 en föreläsning på Korsholms högstadium. Som föreläsare fungerar Kadi  och föreläsningen kommer att handla om ..

December

INTRODUKTION AV RENNOX PÅ VASA gymnasium

Den 4.12 kommer ungdomsverksamheten hålla en introduktion om Rennox-grupper för eleverna på Vasa Gymnasium.

Rennox är en gruppverksamhet som är riktad till 16 – 20åriga ungdomar. 

Tanken är att vi kommer att starta upp en Rennox grupp på skolan under våren och under detta tillfälle för eleverna ta del av övningar som används i Rennox materialet.

Under träffarna lär sig ungdomarna om stresshantering och återhämtning. Ungdomarna har även möjlighet att göra en firstbeat – mätning för att se när de återhämtar sig egentligen. 

TRÄFFPUNKTEN – JAG TRODDE JAG SKULLE BLI UTKASTAD – EN HISTORIA OM ATT KOMMA UT

Tid: 4.12 kl. 18 – 20

Plats: Folkhälsanhuset, Rådhusgatan 25

januari

TRÄFFPUNKTEN- Att leva med bipolär sjukdom och hitta vägen till ett självskadefritt liv

Kom med och lyssna när Kadi berättar sin personliga historia om hur det är att leva med bipolär sjukdom samt hur hon har hittat vägen till ett självskadefritt liv. Vi bjuder på föreläsning, fika och en möjlighet till att diskutera kring ämnet. Evenemanget är helt gratis och riktar sig främst till unga under 30 år.

Tid: Torsdagen 30.1.2020, klockan 18 – 20

Plats: Folkhälsanhuset, Rådhusgatan 25

 

WORKSHOPTIMMAR VID tegengrenskolan

 30-31.1.2020

FinFami Österbotten kommer att hålla två olika workshops vid Tegengrenskolan. Den ena workshopen kommer att behanda hur man kan främja sin psykisk hälsa och den andra workshopen kommer att behandla temat självkänsla. 

 

rennox grupp för vasa gymnasium

Den 29.1.2020, klockan 14:30 startar RennoX gruppen för ungdomar som studerar vid Vasa Gymnasium. Gruppen träffars en gång i veckan, sammanlagt nio gånger.

Rennox är en gruppverksamhet som är riktad till 16 – 20åriga ungdomar. Under träffarna lär sig ungdomarna om stresshantering och återhämtning. Ungdomarna har även möjlighet att göra en firstbeat – mätning för att se när de egentligen återhämtar sig. 

februari

föreläsning vid korsholmshögstadium

14.2.2020

FinFamis ungdomsverksamhet ordnar en föreläsning med temat ”Vad är viktigt för mitt välmående?”. Föreläsningen riktar sig till eleverna i Korsholmshögstadium. 

 

temadag vid petalax högstadium

18.2.2020

FinFamis ungdomsverksamhet ordnar en temadag för åk 8 i Petalax Högstadium. Niklas Aldén kommer och berättar sin personliga historia om hur mobbning har påverkat hans liv. Efter att vi har fått ta del av Niklas historia kommer FinFamis ungdomsverksamhet att hålla en workshop om självkänsla och känslor åt alla i åk 8. 

mars

filmworkshops i tegengrenskolan

2-3.3.2020

Ungdomarna i Tegengrenskolan att få ta del av filmworkshopen ”ett skuggfritt sinne”. Efter filmen håller FinFamis ungdomsverksamhet en efterbehandling var vi genom olika övningar bearbetar de känslor och tankar som har uppstått av filmen. 

slalomläger i himos

5-8.3.2020

I samarbete med USM.r.f. och Psykosociala förbundet ordnar FinFamis ungdomsverksamhet ett Kul för unga! läger. Om du har en förälder med missbruk eller psykisk ohälsa är du varmt välkommen med. Vi njuter av slalombackarna, naturen, gemenskapen och har program som berör det egna måendet och psykisk (o)hälsa.

Ansökan till lägret är öppen: https://fspc.fi/kurser/kul-unga

 

 

april

maj

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

juni

Pin It on Pinterest