Evenemang

FinFami Österbotten rf stöder med sin verksamhet anhörigas välmående bl.a. genom att ordna olika evenemang, rekreationsverksamhet, seminarier och föreläsningar. I den här evenemangskalendern hittar du alla kommande svenskspråkiga evenemang. Vi ordnar även verksamhet på finska.

Datumen för grupper och anhörigcafé hittar du i listan för mera information gå in på sidorna för grupper och anhörigcafé.

Maj

Temakväll om Psykos vid Algården eller via Teams

Tid: Onsdag 18.5 kl. 18-20
Var: Algården, Alholmsgatan 13 i Jakobstad eller via teams

Som föreläsare fungera psykiatriska sjukskötaren Camilla Pitkänen. Under kvällen kommer även finnas utrymme för frågor och diskussion.

20 personer ryms att delta på plats vid Algården och för dem som deltar på plats är det drop-in och servering från kl. 17.30

TEMAKVÄLL OM ÄTSTÖRNING i Jakobstad och via Teams

Tid:31.5 kl. 18-20
Var: Algården, Alholmsgatan 13 Jakobstad eller Teams

Under temakvällen kommer Rasmus Isomaa, Mirva Korpela och erfarenhetsexpert Michaela ha taltur.

Temakvällen ordnas som ett samarbete med Contact rf och SYLI ry

Juni

Juli

Kontoren i Vasa och Karleby är stängda 6.7-4.8

Augusti

rekreationsdag vid fäboda

Tid: Lördag 13.8
Var: Fäboda, Jakobstad

Kom och spendera en dag vid vackra, havsnära Fäboda! Dagen inleds med en möjlighet att bekanta sig med naturstigen och med ledda avslappningsövningar i naturen. Under övningarna använder vi våra olika sinnen för att hitta närvaro och skapa sinnesfrid. Efter det äter vi lunch tillsammans och sedan stannar vi med temadiskussioner. Innan avfärd finns det även möjlighet att bekanta sig fritt med området och att simma vid stranden. Ta med simkläder och handduk om du vill simma!

Vi startar mot Fäboda från Vasa stadshus med buss kl. 9 och med gemensam skjuts från Karlebys kontor kl. 9.30. Bussen startar tillbaka mot Vasa kl. 14.30.

Evenemanget är tvåspråkigt. Dagens egen andel är €12 och om man kommer med bussen därtill €10

Startdag för föreningens frivilliga och erfarenhetsexperter i Vasa

Tid: 18.8 kl 17
Var: Österbottens föreningars utrymme, Korsholmsesplanaden 44

 

Under kvällen lär vi känna varandra och funderar tillsammans på sätt att utveckla frivilligverksamheten. Enkel servering bjuds på. 

Anmälan till [email protected]

September

Kurs: Psykiska första hjälpen 1

Tid: Lördag 3.9 kl. 10-16.30, torsdagar 8.9 & 15.9 kl. 17
Var: Kontoret i Vasa ifall annat inte meddelas

Psykiska första hjälpen 1 hjälper dig att förstå vad psykisk hälsa är och hur man tar hand om den bättre. Under kurser går man igenom fölljande teman:

Psykisk hälsa som del av hälsa och välbefinnande
Känslokompetens
Livets många kriser
Människorelationer och växelverkan
Livshantering

Licensavgifter för kursen är 40€, men föreningen står för kostnaden i vissa fall kontakta någon av kursledarna för mera information. Kursen består av 14h närunderisning och intyg fås efter utförd kurs. Som utbildare fungerar Leena Pakkanen och Katrin Björklund.

föreläsning om medberoende

Tid: Onsdag 7.9, kl. 15-17
Var: Teams

Den här föreläsningen är den sista i en serie på tre, som arrangeras i samarbete med Mielle ry. Att vara medberoende är ett tillstånd som kan drabba en person som lever nära t. ex en missbrukare, eller en person med annat destruktivt, eller problematiskt beteende. Det är möjligt att lära sig detta tillstånd redan som barn, men det kan också utvecklas senare i livet.

Som föreläsare vid tillfället är handledare för gruppverksamheten och Ninni verksamheten vid USM r.f., Lina Ulfsdotter och som erfarenhetsexpert är Michaela Lampinen.

Erfarenhetsexpert utbildning i Vasa

Tid: Måndagar kl. 17-20.30, datum för hösten: 19.9, 3.10, 24.10, 7.11, 21.11 och 12.12
Var: Kontoret i Vasa, ifall annat inte meddelas

Erfarenhetsexpert-utbildning för anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Utbildningen möter de nationella kriterierna för erfarenhetsexpertsutbildningar. Under utbildningen får du möjlighet att bearbeta dina erfarenheter, forma dem till en berättelse och verktyg att använda din erfarenhetsexertis i olika situationer.

På utbildningen finns 8 platser, föreningens medlemmar har förtur till platserna och ifall du är en ny bekantskap för utbildarna kommer de kontakta dig för att lära känna dig bättre och se till att du har resurser att gå igenom utbildningen. Utbildningen består av 6 träffar på hösten och 8 på våren med hemuppgifter emellan träffarna, vårens datum meddelas senare. Som utbildare fungerar Katrin Björklund och Christina Sjöström.

Pin It on Pinterest