Evenemang

FinFami Österbotten rf stöder med sin verksamhet anhörigas välmående bl.a. genom att ordna olika evenemang, rekreationsverksamhet, seminarier och föreläsningar. I den här evenemangskalendern hittar du alla kommande svenskspråkiga evenemang. Vi ordnar även verksamhet på finska.

Datumen för grupper och anhörigcafé hittar du i listan för mera information gå in på sidorna för grupper och anhörigcafé.

Maj

Temakväll om Psykos vid Algården eller via Teams

Tid: Onsdag 18.5 kl. 18-20
Var: Algården, Alholmsgatan 13 i Jakobstad eller via teams

Som föreläsare fungera psykiatriska sjukskötaren Camilla Pitkänen. Under kvällen kommer även finnas utrymme för frågor och diskussion.

20 personer ryms att delta på plats vid Algården och för dem som deltar på plats är det drop-in och servering från kl. 17.30

TEMAKVÄLL OM ÄTSTÖRNING i Jakobstad och via Teams

Tid:31.5 kl. 18-20
Var: Algården, Alholmsgatan 13 Jakobstad eller Teams

Under temakvällen kommer Rasmus Isomaa, Mirva Korpela och erfarenhetsexpert Michaela ha taltur.

Temakvällen ordnas som ett samarbete med Contact rf och SYLI ry

Juni

sommar picnic i Vasa

Tid: Onsdag 15.6, kl. 16-19
Var: Skräddargrund, Vasa (”Ön” framför fängelset)

Kom med på vår traditionella midsommar picknick och umgås! Vi kommer att hålla lite program och bjuda på smått och gott. Anmäl dig senast den 13.6 till 044 0334 280 eller [email protected]

sommar picnic i Karleby

Tid: Onsdag 15.6, kl. 16-18
Var: Sandskata

Välkommen att spendera en eftermiddag i gott sällskap med en härlig picknick. Vi träffas vid parkeringen kl. 16 anmäla dig och meddela samitidigt eventuella specialdieter senast 13.6 till [email protected] eller 044 7634 101

Juli

teaterutflykt till oravais sommarteater

Tid: Onsdag 6.7, kl. 16-21
Var: Tesses Cafe och Oravais teater

Årets teaterutflykt börjar med middag på Tesses Cafe kl. 16. Efter middagen far vi till Oravais för premiären av årets pjäs, Populärmusik från Vittula, som börjar kl. 19. Pjäsen är efter Mikael Niemis roman med samma namn, som belönades med Augustpriset år 2000. Dramatiseringen är av Erik Norberg och bearbetning och regi av Alexandra Mangs. Läs mer om Oravais sommarteater här. Tillfället är öppet för medlemmar och självandelen är 30 euro.

Varmt välkommen med!

Kontoren i Vasa och Karleby är stängda 6.7-4.8

Augusti

rekreationsdag vid fäboda

Tid: Lördag 13.8
Var: Fäboda, Jakobstad

Kom och spendera en dag vid vackra, havsnära Fäboda! Dagen inleds med en möjlighet att bekanta sig med naturstigen och med ledda avslappningsövningar i naturen. Under övningarna använder vi våra olika sinnen för att hitta närvaro och skapa sinnesfrid. Efter det äter vi lunch tillsammans och sedan stannar vi med temadiskussioner. Innan avfärd finns det även möjlighet att bekanta sig fritt med området och att simma vid stranden. Ta med simkläder och handduk om du vill simma!

Vi startar mot Fäboda från Vasa stadshus med buss kl. 9 och med gemensam skjuts från Karlebys kontor kl. 9.30. Bussen startar tillbaka mot Vasa kl. 14.30.

Evenemanget är tvåspråkigt. Dagens egen andel är €12 och om man kommer med bussen därtill €10

September

föreläsning om medberoende

Tid: Onsdag 7.9, kl. 15-17
Var: Teams

Den här föreläsningen är den sista i en serie på tre, som arrangeras i samarbete med Mielle ry. Att vara medberoende är ett tillstånd som kan drabba en person som lever nära t. ex en missbrukare, eller en person med annat destruktivt, eller problematiskt beteende. Det är möjligt att lära sig detta tillstånd redan som barn, men det kan också utvecklas senare i livet.

Som föreläsare vid tillfället är handledare för gruppverksamheten och Ninni verksamheten vid USM r.f., Lina Ulfsdotter och som erfarenhetsexpert är Michaela Lampinen.

Pin It on Pinterest